Ana içeriğe atla

Keçe Oyuncak Dondurma Yapımı

Dooonduuurrrmaaaaa :)

Eskiden köylerde bakkal tarzı şeyler az olduğu için ve dondurma satılmadığı için motosikletli dondurmacı gelirdi. Motosiklet arkasında kutuda dondurma satardı. Gelince, mahallenin tüm çocukları hemen etrafına ilişirdi, kimisi annesinden para almaya eve giderdi koşarak..Ben de eve koşanlardan ve sonu hüsranla sonuçlanan bebelerdendim, annem hijyen koşulları nedeniyle çoğunlukla izin vermezdi.
Böyle böyle büyüdük, biz de büyüdük dondurma yiyenler de , ölmediler yani:)
Ama ben de artık sokak arası dondurmacılardan yiyemiyorum annelerin hassasiyeti bulaşıcı sanırsam :)

Biri beni durdursun çok konuştum :)

İşte keçeden dondurmalar...
Çok ciciler dimi, uğraşması da bir o kadar zevkli.
Renkli renkli ince keçeler, renkli renkli boncuklar,renkli renkli ipler kullandım :-)
Görünen yerleri işleme ipiyle battaniye dikişi yaptım, görünmeyen yerleri dikiş ipiyle diktim. Birbirine iliştirmek için cırt cırt, içini doldururken de elyaf kullandım.









Kalıpları ve yapılışı için aşağıdaki siteden faydalandım ablanın çok güzel çalışmaları var, abla dediğimi bilse bana kızar mıydı acaba :)Resimlerle gayet detaylı anlatmış, yine de sormak istediğiniz bir şey olursa buralarda olucam, sevgiler sunarım ..

Paylaşımım işinize yaradıysa yorumlarınızı esirgemeyin efenim :-) 

http://onecreativemommy.com/felt-food-ice-cream-tutorial-free-pattern/

Diğer Keçeden Oyuncaklar için burdan buyrunuz.

Popular Posts

Baby Nest / Bebek Yuvası Yapılışı

Minnak yiğenim Kerem'imiz için kardeşceğizimin abla bana bundan yapar mısın demesiyle haberim oldu varlığından, Güzel de oldu :)  Bu amacla ise baslayip ayni kumasla alt açma bezi ve emzirme yastigi da yaptim.
Bebek yuvası, baby nest, kuş gözü diye adlandırılan mini bebe yatağı. Bebeğin gece yatakta yanınıza aldığınızda ezilmemesini sağlıyor. Tabi yatak gibi de kullanabilirsiniz. Salonda mutfakta bebeğinizi yanınıza alabilirsiniz. Şimdilerde kare olanlarını da yapıyorlar. Kare olanları görünce, kare olanı dikmek daha kolayken neden bu şekilde oval olarak ortaya çıkmış diye düşündüm, şeklinden dolayı anne rahmine benzediğini yorumladım. Bir de küçük ölçülerde yapılıyor, anne karnında bebek dar yerde malum, bebeğe onu mu hatırlatıyor acep diye de ek bir tahmin yürüttüm. Malum bizde de kundak geleneği var, aynı durumdan ötürü. Belki bilmeyenler vardır, kundak bebeğin kendini güvende hissetmesini sağlarmış. Tabi bunun aksini savunanlar da var.
Bunlar benim çıkarımlarım tabi, doğrusun…

Dalgıç Kumaş Nedir, Neler Dikilir

Dalgıç Kumaş Nedir? Dalgıç kumaş 1. Kalite ipliklerden üretilen nano teknoloji nefes alabilen sentetik bir kumaş türüdür. Dayanıklı ve vücudu saran özelliğiyle birçok kıyafet üretiminde tercih edilmektedir. Esnek yapısıyla şık bir görüntü sağlamaktadır. Baskı ve boyama yapılabilen bir kumaş türüdür.

Olumlu Yönleri; 
Çok kolay şekil alır, vücuda yapışmaz ve vücudu toparlar. Bir beden küçük gösterdiği için ayrıca tercih edilir. Veeee ütüyü hiç sevmem diyenlere müjde bu kumaş neredeyse hiç ütü istemiyor.

Olumsuz Yönleri;
Maalesef tamamıyla sentetiktir. Pamukludan başka giymem diyenlere önerilebilecek bir kumaş cinsi değildir ve ter çekme özelliği hiç yoktur .
Buna rağmen duruşu muhteşem olduğu için yaz aylarında bile, özellikle ince olanları, çok fazla rağbet görür.

Dalgıç Kumaştan Neler Dikilir? Dalgıç kumaşlarda öncelikle bilmeniz gereken farklı kalınlıklarda çeşitleri olduğudur.

Dik ve kabarık durmasını istediğiniz bir model çalışacaksanız puf dalgıç yada sünger dalgıç diye adlandırılan…

Bulut Yastık Yapımı / Dikimi

Arkadaşımın bebesi için yaptıydım. Burası benim için yaptıklarımın günlüğü gibi. Gerçi biraz tembelim ayda yılda bir paylaşıyorum.

Kalıp:

Yaptığım yastığın kalıbını A4 kağıtlarına çıktı alabilecek şekilde çıkardım. Belki büyük yapmak isteyen olur diye büyük şekilde de çıkardım. İki ayrı pdf nin biri benim yaptığım ölçülerde, diğeri ise benim yaptığımın iki katı büyüklüğünde.  Kalıpları isteyenler yorum yapabilirlerse maillerine göndereyim. İsterseniz benim gibi kendiniz de çizebilirsiniz tabi.

Gerekli malzemeler;
* Kalıp ölçüsünde kumaş; kumaş cinsi polar, normal pamuklu kumaş, pazen kullanılabilir. Kumaşın rengi illa beyaz olmasına gerek yok, renkli renkli yapılabilir.

* Boncuk silikon (Gramını bilmiyorum ama göz kararı alabilirsiniz çok gitmiyor)
* İnce keçe
* İşleme ipi


Yapılışı:
1.    Öncelikle gazeteye kalıp çıkardım, kendim çizdim.
Kumaşa yerleştirip kalıbı kumaşa çizdim, çizgiden 1'er cm bırakarak kumaşı kestim. Aynı işlemi tekrar yaptım. İki parça hazırlanmış kumaşımız oldu.…