Ana içeriğe atla

Keçe Oyuncak Meyveli Pasta Yapımı - Felt Fruit Cake Tutorial / Pattern


Yukarda gördüğünüz keçe pastanın kalıbı sizinle paylaşacağım :-) Yaparken çok eğlendim, sonucu ben beğendim,  umarım siz de beğenirsiniz. Kalıbını sizin için kağıda çıkardım, kalıbını çıkardım dediğim şeyler başka yerden alıntı değildir, kendim yaparken oluşturduğum kalıplardır. Yorumlarınızı esirgemeyiniz.

felt cake tutorial pattern
Pasta kısmı için ;

1. Kalıbı A4 boyutunda çıktı alınız. Yuvarlak olan kısım ölçülerinde iki parça keçe kestim. Minik güzellerimiz keçe pastamızın altıyla da üstüyle de değiştirip  oynayabilsin diye alt ve üstü için farklı renklerde keçe kestim.
2. Gövdesi için 7,5 cm x 47 cm ebatında keçe kestim.

3. Yuvarlağın bi yerinden dikdörtgenin uzun kenarını dikmeye başladım. Aynı şekilde diğer yuvarlağı da öyle yaptım, battaniye dikişi ile dışa doğru diktim. Dikiş ipiyle diktim bu arada. Elyaf doldurmak için biraz boşluk bıraktım.




4. İçini elyafla doldurdum, kalan kısmı da diktim.

5. Kalıpta P2 olarak belirttiğim şekilden 47 cm olacak  şekilde keçeden kesiyoruz, saydıydım 21 adede denk geliyor :-) Kestiğim parçayı silikonla yapıştırdım. Uhu da kullanabilirsiniz.

Keçe Oyuncak pastamızın kek kısmını tamamlamış bulunuyoruz, şimdi sıra meyvelerinde.

Elma =  E1 şeklinde işaretlediğim ebatta beyaz keçe kestim, siyah dikiş ipiyle çekirdek görünümü verdim. Sonrasında E2 ebatta kırmızı keçe parçasını ortalayarak diktim. içini elyaf doldurdum.

Mandalina = M1 yuvarlağının üstüne M2 yuvarlagını yapıştırdım. Beyaz iple gördüğünüz deseni verdim.  M3 parçasını ortalayarak diktim İçini elyaf doldurdum.

Muz = Aynı yuvarlaktan iki tane kesip battaniye dikişiyle birleştirdim. Üstüne sarı dikiş ipiyle muz görünümü vermeye çalıştım.

Kivi = K1 ebatındaki yeşil keçe üstüne K2 ebatında beyaz keçeyi ortalayarak yapıştırdım. beyaz ve siyah dikiş ipleriyle desen vermeye çalıştım. En son da ortadan katlayarak kenarları battaniye dikişi geçtim.

Keçe meyve dilimleri


Altlarına da küçük parça cırt cırt yapıştırdım, zorunlu değil tabi de, pastanın üstünden düşmesinler diye yaptım. 

Felt fruit slice for cake design
felt toy cake




Oyuncak organik pastamız bitti. Çocuklara hayal dünyaları için güzel oyuncaklar bence.

Diğer Keçeden Oyuncaklar için burdan buyrunuz.

Herkese selamlar.






Popular Posts

Baby Nest / Bebek Yuvası Yapılışı

Minnak yiğenim Kerem'imiz için kardeşceğizimin abla bana bundan yapar mısın demesiyle haberim oldu varlığından, Güzel de oldu :)  Bu amacla ise baslayip ayni kumasla alt açma bezi ve emzirme yastigi da yaptim.
Bebek yuvası, baby nest, kuş gözü diye adlandırılan mini bebe yatağı. Bebeğin gece yatakta yanınıza aldığınızda ezilmemesini sağlıyor. Tabi yatak gibi de kullanabilirsiniz. Salonda mutfakta bebeğinizi yanınıza alabilirsiniz. Şimdilerde kare olanlarını da yapıyorlar. Kare olanları görünce, kare olanı dikmek daha kolayken neden bu şekilde oval olarak ortaya çıkmış diye düşündüm, şeklinden dolayı anne rahmine benzediğini yorumladım. Bir de küçük ölçülerde yapılıyor, anne karnında bebek dar yerde malum, bebeğe onu mu hatırlatıyor acep diye de ek bir tahmin yürüttüm. Malum bizde de kundak geleneği var, aynı durumdan ötürü. Belki bilmeyenler vardır, kundak bebeğin kendini güvende hissetmesini sağlarmış. Tabi bunun aksini savunanlar da var.
Bunlar benim çıkarımlarım tabi, doğrusun…

Dalgıç (Scuba) Kumaş Nedir, Neler Dikilir

Dalgıç Kumaş Nedir?Dalgıç kumaş diğer adıyla Scuba kumaş 1. Kalite ipliklerden üretilen nano teknoloji nefes alabilen sentetik bir kumaş türüdür. Dayanıklı ve vücudu saran özelliğiyle birçok kıyafet üretiminde tercih edilmektedir. Esnek yapısıyla şık bir görüntü sağlamaktadır. Baskı ve boyama yapılabilen bir kumaş türüdür.

Olumlu Yönleri; 
Çok kolay şekil alır, vücuda yapışmaz ve vücudu toparlar. Bir beden küçük gösterdiği için ayrıca tercih edilir. Veeee ütüyü hiç sevmem diyenlere müjde bu kumaş neredeyse hiç ütü istemiyor.

Olumsuz Yönleri;
Maalesef tamamıyla sentetiktir. Pamukludan başka giymem diyenlere önerilebilecek bir kumaş cinsi değildir ve ter çekme özelliği hiç yoktur .
Buna rağmen duruşu muhteşem olduğu için yaz aylarında bile, özellikle ince olanları, çok fazla rağbet görür.

Dalgıç Kumaştan Neler Dikilir? Dalgıç kumaşlarda öncelikle bilmeniz gereken farklı kalınlıklarda çeşitleri olduğudur.

Dik ve kabarık durmasını istediğiniz bir model çalışacaksanız puf dalgıç yada sünger …

Kanaviçe Harf Şablonları

Kanaviçe harf şablonlarını bu sayfada toparlamaya çalışacağım, umarım yardımcı olur. Resimleri tıklayıp büyütebilir, telefonunuza veya bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz. Sayfa daha hızlı açılsın diye resimlerin önizlemelerini ekledim. Şablonlara tıklayıp büyük hallerini görebilirsiniz. Beğendiğim şablonları eklemeye çalışıyorum.

Bu arada unutmadan, kendiniz de harflerle farklı şablonlar oluşturabilirsiniz. Aşağıda sizin için oluşturduğum örnek ekledim.  Bu konuyla ilgili yazım için tıklayınız.



Ayrıca herkes faydalansın diye belirtmek istiyorum;
Malum kanaviçe genellikle muline veya işleme iplikleriyle işleniyor. Muline iplikler Türkiye'de DMC marka ile daha çok biliniyor. Ebay, aliexpress gibi sitelerde bu ipliklerin DMC marka olmayanları çok daha uyguna satılıyor. Fikir edinmeniz adına aşağıdaki linkte bilgilendirme ve ürün linkleri paylaştım. Bir göz atabilirsiniz.
Muline İplikleri uyguna nerden temin edebilirsiniz bilgisi için tıklayınız efenim.

Herkese selamlar:-) Yorumlarınız…