Ana içeriğe atla

Keçe Oyuncak Sandviç Yapımı - Felt Sandwich Tutorial / Pattern

Felt Toy Sandwich
Keçe Oyuncak Sandviçimiz hazır :-)

Bir öteye bir beriye derken uzun zaman olmuş bir şey eklemeyeli. Hala stoklardan gidiyorum, eski yaptıklarımı ekliyorum yani. Blog sayesinde benim de düzenli arşivim oluyor :-) Bir de az çalışkan olabilsem :P

Keçeden oyuncakları yaparken bir çok sitede dolaştım, sitelerden fikir aldım. Yaptığım parçaları sizinle paylaşabilmek adına kalıbını çıkardım. Aşağıdaki fotoğraftan keçe sandviçimizin kalıbına ulaşabilirsiniz. Kalıbı A4 e çıktı alabilirsiniz.

Bu parçalarda istedikleri gibi sandviç hazırlayabilir bebelerimiz, isterseniz kendiniz de başka malzemeler yapabilirsiniz. Şu da olsaydı dediğiniz parçalar varsa yoruma yazarsanız ben de yardımcı olabilirim.

Felt Sandwich Pattern

Detaylı görünüm için keçe oyuncak sandviçimizin parçalarını teker teker ekleyeyim istiyorum, yapılış aşamalarını çekmedim, görüntüden anlaşılıyor, anlaşılmayan kısımlarda yorum yapınız cevaplayayım efenim. Genellikle çabucak cevap dönüyorum. Malum teknoloji elimizde artık :-)

1. Ekmek Dilimi: Oyuncak Sandiviçimizin ekmeği için somon rengi keçe ve açık kahverengi tonunda ince keçe kullandım. İçini boncuk elyafla doldurdum. Kenarlarını battaniye dikişi yaptım.


Felt Toy Sandwich Bread Silice

2. Domates Dilimi: Dışı için kırmızı ince keçe, içi için bordo keçe kullandım. içindeki çekirdek şeklini de turuncu dikiş ipiyle yaptım. İçi ve dışı(bordo ve kırmızı kısmı) birbirine yapıştırdım, sonra çekirdekleri yaptım, en son iki parçayı birleştirip kenarlardan diktim.

Felt Toy Sandwich Tomatoes Silice


3. Marul : Keçeden oyuncak marul dilimimiz için elimde olan yeşile en çok benzeyen keçeden kestim. Siz yeşil tonlarında keçeden kesebilirsiniz. Keçeyi kesip üstüne kalıptaki gibi çizgileri çizip sonrada çizgilerin üstünden resimdeki gibi toparlayarak dikiş ipiyle diktim.

Felt Toy Sandwich Lettuce

4. Köfte : Oyuncak Sandviçimize keçeden köftemizi yapmak için kalıpta belirttiğim gibi; iki adet kalıptaki boyutlarda kahverengi keçe kestim. Dikiş ipiyle kenarlardan diktim, az boşluk bırakıp tersini çevirdim, içine biraz elyaf koydum. Elyafı köftemizin içine düzelterek yerleştirdim, sonrasında da açık kahve kalın işleme ipiyle gördüğünüz deseni verdim.

Felt Toy Sandwich Meatball

5. Kaşar Peyniri: Peynir dilimimizi çeşit olsun diye yaptım. Peynirli sandviç de yapabilsin yavrucuklarımız diye. Kalıptaki boyutlarda iki parça beyaz veya krem keçe kestim. Eşleştirip kenarlardan dikiş ipiyle diktim tersini çevirdim. Keçeden oyuncak sandiviçimizin peyniri de hazır oldu. Elinizde kalın keçe varsa tek parça ondan kesebilirsiniz sanki, denemek lazım duruşunu.

Felt Toy Sandwich Cheddar

6. Peynir Dilimi: Şekildeki gibi koyu sarı ince keçeden kalıptaki ölçülerde kestim. O kadarcık :-) Bu dilimi kalın keçeden kesseniz daha güzel durabilirdi muhtemelen.

Felt Toy Sandwich Cheese Slice

Keçe Oyuncak Sandviçimiz bitti. Çok eğlenceli oldu.

Diğer Keçeden Oyuncaklar için burdan buyrunuz.
Yorumlarınızı beklerim, selamlar: -)

Felt Toy Sandwich

Popular Posts

Baby Nest / Bebek Yuvası Yapılışı

Minnak yiğenim Kerem'imiz için kardeşceğizimin abla bana bundan yapar mısın demesiyle haberim oldu varlığından, Güzel de oldu :)  Bu amacla ise baslayip ayni kumasla alt açma bezi ve emzirme yastigi da yaptim.
Bebek yuvası, baby nest, kuş gözü diye adlandırılan mini bebe yatağı. Bebeğin gece yatakta yanınıza aldığınızda ezilmemesini sağlıyor. Tabi yatak gibi de kullanabilirsiniz. Salonda mutfakta bebeğinizi yanınıza alabilirsiniz. Şimdilerde kare olanlarını da yapıyorlar. Kare olanları görünce, kare olanı dikmek daha kolayken neden bu şekilde oval olarak ortaya çıkmış diye düşündüm, şeklinden dolayı anne rahmine benzediğini yorumladım. Bir de küçük ölçülerde yapılıyor, anne karnında bebek dar yerde malum, bebeğe onu mu hatırlatıyor acep diye de ek bir tahmin yürüttüm. Malum bizde de kundak geleneği var, aynı durumdan ötürü. Belki bilmeyenler vardır, kundak bebeğin kendini güvende hissetmesini sağlarmış. Tabi bunun aksini savunanlar da var.
Bunlar benim çıkarımlarım tabi, doğrusun…

Dalgıç Kumaş Nedir, Neler Dikilir

Dalgıç Kumaş Nedir? Dalgıç kumaş 1. Kalite ipliklerden üretilen nano teknoloji nefes alabilen sentetik bir kumaş türüdür. Dayanıklı ve vücudu saran özelliğiyle birçok kıyafet üretiminde tercih edilmektedir. Esnek yapısıyla şık bir görüntü sağlamaktadır. Baskı ve boyama yapılabilen bir kumaş türüdür.

Olumlu Yönleri; 
Çok kolay şekil alır, vücuda yapışmaz ve vücudu toparlar. Bir beden küçük gösterdiği için ayrıca tercih edilir. Veeee ütüyü hiç sevmem diyenlere müjde bu kumaş neredeyse hiç ütü istemiyor.

Olumsuz Yönleri;
Maalesef tamamıyla sentetiktir. Pamukludan başka giymem diyenlere önerilebilecek bir kumaş cinsi değildir ve ter çekme özelliği hiç yoktur .
Buna rağmen duruşu muhteşem olduğu için yaz aylarında bile, özellikle ince olanları, çok fazla rağbet görür.

Dalgıç Kumaştan Neler Dikilir? Dalgıç kumaşlarda öncelikle bilmeniz gereken farklı kalınlıklarda çeşitleri olduğudur.

Dik ve kabarık durmasını istediğiniz bir model çalışacaksanız puf dalgıç yada sünger dalgıç diye adlandırılan…

Bulut Yastık Yapımı / Dikimi

Arkadaşımın bebesi için yaptıydım. Burası benim için yaptıklarımın günlüğü gibi. Gerçi biraz tembelim ayda yılda bir paylaşıyorum.

Kalıp:

Yaptığım yastığın kalıbını A4 kağıtlarına çıktı alabilecek şekilde çıkardım. Belki büyük yapmak isteyen olur diye büyük şekilde de çıkardım. İki ayrı pdf nin biri benim yaptığım ölçülerde, diğeri ise benim yaptığımın iki katı büyüklüğünde.  Kalıpları isteyenler yorum yapabilirlerse maillerine göndereyim. İsterseniz benim gibi kendiniz de çizebilirsiniz tabi.

Gerekli malzemeler;
* Kalıp ölçüsünde kumaş; kumaş cinsi polar, normal pamuklu kumaş, pazen kullanılabilir. Kumaşın rengi illa beyaz olmasına gerek yok, renkli renkli yapılabilir.

* Boncuk silikon (Gramını bilmiyorum ama göz kararı alabilirsiniz çok gitmiyor)
* İnce keçe
* İşleme ipi


Yapılışı:
1.    Öncelikle gazeteye kalıp çıkardım, kendim çizdim.
Kumaşa yerleştirip kalıbı kumaşa çizdim, çizgiden 1'er cm bırakarak kumaşı kestim. Aynı işlemi tekrar yaptım. İki parça hazırlanmış kumaşımız oldu.…