Muline İp Nereden, En uygun Nasıl Alırım

muline ip

Muline İp neredeyse tüm nakışlarda kullanılıyor. Parlak ve zarif dokusuyla tercih ediliyor. Ayrıca 6 kat yapısı istenilen kalınlıkta işleme yapılmasına izin veriyor. Muline ip i tuhafiyelerden, internet mağazalarından temin edebilirsiniz. Bir de ebay, aliexpress gibi yurt dışı kaynaklı sitelerde satılıyorlar ki, Türkiyede ki fiyatlara göre oldukça uygun fiyatları.

(Önemli Not: Şimdilerde her alınan ürün başına vergi uygulanıyor bu durumu gözardı etmemek lazım, detaylar için Aliexpressten nasıl alışveriş yaparım ile ilgili detaylı yazıma buradan ulaşabilirsiniz. )

Şimdi size takip ettiğim facebook gruplarındaki bir çok kişinin alıp denediği ve beğendiği muline ipliklerin linklerini toparlayacağım. Markaları DMC değil, ama DMC ile renklerinin tuttuğunu belirtiyor kullananlar. Boya da vermiyorlarmış. Ben böyle durumlarda öncelikle uygun fiyatlı olanı alıp deniyorum, beğenirsem çoklu alıyorum. Siz de öyle yapabilirsiniz. Gerçi bu ürünleri deneyenler beğendiklerini, ürünle birlikte yıkandığı halde boya vermediklerini belirtiyorlar. Karlı bir alışveriş. Bir de bu işleri sipariş usulu yaptığınızı düşünürseniz maliyetinizi epey düşürmüş olursunuz. Denemekten zarar gelmez bence.

Alıp denerseniz yorumlarınızı bekleriz, birileri tecrübelerinizden faydalansın. DMC için çamaşır suyuna da koysan rengi atmıyor diyorlar, doğruluğunu bilmiyorum. Hem DMC, hem bu ipler denenip bir kıyas yapılabilir bence. Eli bu işlere yatkın olanlar ve işin içinde olanlardan yorumlar bekliyorum.

100lü 50li karışık renkli setlerde seçilebilen veya aynı renkten oluşan setler halinde satılıyorlar. Tabi fiyatlar ip adedine göre değişiyor. 100lü paketi mesela, 8.82 dolar. 6 adet aynı renk içereni ise 0.65 dolar. Dolar her geçen gün arttığından kura göre TL karşılıklarına bakınız lütfen:-)

Her fikre uyanı değişikçe eklemek istedim. Aynı renkler, benzer renk tonları ve karışık renk grupları gibi. Bunlar gibi çokça var. Alışveriş yaparken puanı çok olan satıcıları tercih etmeye çalışın ve kargonun ücretsiz olup olmamasına dikkat edin. Uygun gördüğüm ürünleri ben de eklemeye çalışacağım.

Nasıl Ödeme Yaparım?

Aliexpressten kredi kartınızla alışveriş yapabilirsiniz. Ben genellikle internet alışverişlerimde sanal kart kullanmayı tercih ediyorum. Sanal kart, asıl kartınızın limitine bağlı, istediğinizde limitini değiştirebildiğiniz, internet şubelerinden anında oluşturulabilen bir kart. Adından da anlaşılabildiği gibi fiziki bir kart değil. Limitini kendiniz belirlediğiniz için internet alışverişlerinde oldukça güvenli. Haberiniz olmadan kimse kartınızı kullanamaz.

Ama Benim Kredi Kartım Yok ki!

Eğer kredi kartınız yoksa Aliexpressten alışveriş yapabilmenizin bir yöntemi daha var. İninial kart adında mastercard ın ürettiği bir kart. Bankaya vesayre gitmeden kartı satın alabilirsiniz. Yüklediğiniz para kadar alışveriş yapabiliyorsunuz. Ayrıca sadece internet alışverişlerinizde değil, kart kullanabildiğiniz her yerde bu kartı kullanabilirsiniz. Sanki reklamını yapıyormuşum gibi oldu 🙂 İninial kartı, PTT, Migros, D&R, Gazete Bayileri, Teknosa, Bimeks gibi yerlerden temin edebilirsiniz. Yakınınızda alabileceğiniz yer yoksa internet sitelerinden de sipariş verebilirsiniz. D&R, Migros, Teknosa, Bimeks internet sitelerinde ininial kart mevcut. Bahsettiğim mağazalardan kartın içine para yükleyebilirsiniz. Bir de ING bank atmlerinden para yüklenebiliyormuş. Alternatif olarak EFT de yapabilirsiniz. Detaylar için sitelerine bir göz atın efenim.

 

Yurt dışı sitelerden kargo gelmesi genellikle bir ayı buluyor, kimi zaman iki ayı bulduğu da oluyor. Satıcıdan satıcıya değişiyor. Ürünler PTT kargo ile evinize teslim ediliyor.

Linklerin hepsi Aliexpressten. Alıp de denedikleriniz olursa fikirlerinizi belirtin emi. Alıp da memnun olanlar da kendi aldıkları linkleri belirtirlerse yazıya eklerim onları da. Birilerine faydamız dokunsun, bilgiler paylaştıkça güzel.

Uygun linkler buldukça buraya ekleyeceğim.

Herkese selamlar.

 

muline ip
muline ip

AliExpress.com – Çoklu renk seçeneğiyle aynı renkten oluşan 6 parça kanaviçe, işleme ipliği

muline ip

AliExpress.com – Rasgele renkler 50 li 100 lü olarak seçilebilen Kanaviçe, Nakış işleme ipliği

6 Comments

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Pin It on Pinterest